Spot On Business / Cases/ Mama Thumi
Coaching & Begeleiding

Met 1 call en 1 uurtje video’s kijken is de omzet al verdriedubbeld!

TUMI Ghana, toegewijd aan het bevorderen van de toekomst van kinderen en vrouwen, vond in Spot On Business de partner die hun marketing naar nieuwe hoogten bracht. Ontdek hoe onze samenwerking hun impact vergrootte.

Highlights van de samenwerking

Meer zichtbaarheid door een effectieve strategie
Vergroting van de impact van Maame Tumi door brede online betrokkenheid
Groei van online verkopen door resultaatgerichte advertenties
Maame Tumi controle geven over de marketing door de overdracht van belangrijke vaardigheden.

Geleverde expertise

Marketingstrategie
Copywriting
Social Media Adverteren
Retargeting
On-page SEO

Over Maame Tumi

Maame Tumi heeft een prachtig doel: Ghanese vrouwen helpen financieel onafhankelijk te worden.

Hierdoor is het unieke aspect van Maame Tumi’s missie dat de verkoop van deze producten direct bijdraagt aan een positieve impact in Ghana. Hoe meer er wordt verkocht, hoe groter de financiële ondersteuning en empowerment voor de lokale gemeenschap. Door de vrouwen en kinderen werk te verschaffen en hen te betrekken bij de productie, creëert Maame Tumi niet alleen economische kansen, maar bevordert ook sociale ontwikkeling en zelfredzaamheid.

De helden van Maame Tumi zelf aan het woord

Waar stond Maame Tumi voor de samenwerking met Spot On Business?

Vóór onze online marketinghulp was Maame Tumi een verborgen juweeltje dat dringend behoefte had aan aandacht en zichtbaarheid. Ze werkten hard om vrouwen en kinderen in Ghana te helpen, maar misten de online aanwezigheid om hun boodschap wijdverspreid te verspreiden. Hun prachtige ambachtelijke producten waren grotendeels onontdekt en onbenut en ze hadden moeite om de steun en middelen te krijgen die ze verdienden. Bovendien wisten ze niet hoe marketing werkte, waardoor ze afhankelijk waren van organische bezoekers en weinig controle hadden over hun groei en impact.

Welke acties zijn er ondernomen?

Vooropgesteld: het is essentieel dat Maame Tumi zélf begrijpt hoe online adverteren werkt. Ten eerste zorgt dit voor meer controle en flexibiliteit, aangezien er niet langer overlegd hoeft te worden met marketingbureaus. Daarnaast scheelt het heel wat fees aan uitbesteding als de kennis van het adverteren bij Maame Tumi zelf ligt!

Voordat ze echter zijn gaan adverteren, hebben ze eerst de ideale klant en het aanbod van Maame Tumi in kaart gebracht. Teveel bedrijven duiken gelijk in het adverteren, zonder eerst een goed fundament te leggen.

Nadat ze dit hebben afgerond, hebben Maame Tumi en Spot On Business gezamenlijk de website gecontroleerd. Wat kan er beter? Waar haken mensen eventueel af? Hierbij ligt de nadruk op het samen, want door Maame Tumi mee te nemen in de redenatie over de website, kunnen zij zelf steeds kritischer vanuit een marketingperspectief naar hun website kijken.

Toen was het tijd om te gaan adverteren! Maame Tumi had zelf al op basis van de Spot On Business video omgeving een campagne klaargezet. We hebben samen optimalisaties doorgevoerd waarna de advertenties live zijn gezet.

Dit was direct een voltreffer.

Waar staat Maame Tumi nu?

De data wijst uit dat Maame Tumi is zeker geen verborgen juweeltje meer is. Ze bereiken nu ruim 100.000 mensen per maand met hun advertenties. Maame Tumi maakt hierbij veel meer omzet dan advertentiekosten, en dat is nu juist de kunst waarin ze zijn geslaagd!

Binnen een snelle tijd is de omzet daardoor verdubbeld. Dit zorgt dus voor veel meer Ghanese vrouwen die van werk kunnen worden voorzien en daardoor een beter leven kunnen leiden.